Contact High: A Visual History of Hip-Hop

Van 11 tot 26 augustus stond de Ferro Gashouder in Rotterdam op z’n kop. Waarom? Omdat Hip-Hop 50 werd, en dat moest gevierd worden! De Amerikaanse fototentoonstelling Contact High: A Visual History of Hip-Hop was de ster van de show en bracht legendarische foto's die de hiphopcultuur wereldwijd hebben gevormd.


In deze expositie waren exclusieve, onbewerkte contactvellen van de beroemde foto's aanwezig. Het was alsof je in de schoenen van de fotograaf stond, midden in de actie. 


Die iconische Notorious B.I.G.-portretten van Barron Claiborne? Check! 

Janette Beckman's epische Salt-n-Pepa foto's? Check! 


Tijdens het openingsweekend van 11 tot 13 augustus kon je je laten meevoeren door talks, feesten en liveoptredens. Het hiphopensemble OMA uit Manchester bracht een knallend eerbetoon aan de hiphop met classics van Wu-Tang, MF Doom en meer. Rotterdamse MC Winne stelde een line-up samen met de beste artiesten uit vijf verschillende hiphopgeneraties. En natuurlijk was Fab Five Freddy er om ons mee te nemen op een reis door 50 jaar hiphopgeschiedenis.


En de afterparties? Die waren legendarisch! Met DJ's als Mr. Nice Guy, Mae, Edson, Vic Crezée, Mixturess en Ray Escobar. Ze zorgden voor een visueel spektakel en hielden ons de hele nacht aan het dansen.


Dit feestje gaat de boeken in als een van de beste verjaardagen die hiphop ooit heeft gehad. 


Hiphop for life!