DANIMÉ

BACKGROUND

Ze groeide op in een Afrikaans huishouden en danste veel op Afrikaanse muziek, maar haar eerste streetstyle was Hiphop. Ze begon met hiphop, popping en house en dat veranderde in dancehall en afro. Die twee zijn haar hoofdstijlen.


STYLES

Wat ze zo leuk vindt aan hiphop is de vrijheid, de verschillende grooves en alle goede muziek. Voor afro is het hetzelfde, geen regels, vrijheid en diversiteit. Wat ze zo leuk vindt aan dancehall is de cultuur, de complexiteit van de passen en de hele geschiedenis erachter.


COMMUNITY

Wat community voor haar betekent, is dat je deel kunt uitmaken van verschillende communities, maar ook dat het belangrijk is om de stappen en makers te respecteren, vooral in de dancehall-scene.

Ze organiseert evenementen voor de afro- en dancehallscene en haalde ook enkele Jamaicaanse docenten naar Nederland en het Hiphophuis. Ze organiseert "Afro finest" waar je de verschillende Afrikaanse stijlen kunt leren, zoals kuduro, ndombolo, sabar en nog veel meer. Het is belangrijk om van de bron te leren, dus plant ze ook reizen naar Jamaica en in de toekomst naar Afrika. Danime spreekt 6 talen en ze is geweldig in het omgaan met artiesten tijdens internationale dansevenementen. Ze is niet alleen danseres, docente maar ook organisator en productieleider omdat ze het leuk vindt om dingen te regelen en een ruimte te creëren waar mensen kunnen leren, groeien, zich op hun gemak voelen en plezier hebben.


CLASSES

Haar lessen zijn vurig en energiek, je kunt echt vrij zijn in hoe je de choreo uitvoert, je eigen flow creëren en nooit kopiëren, ze vindt het belangrijk dat je jezelf blijft. want dat is ook waar afro dans om draait. Genot!