TAMARA

BACKGROUND

Thuis draaiden Tamara altijd veel muziek. Ze wilde altijd al choreo's maken en leiden om het met vrienden te laten zien. Ze was 11 toen ze begon met dansen en stijlen als breakdance en streetdance. Enigma was haar eerste huisleraar op Lucia Marthas.

 

Ze maakte door Wenna kennis met haar eerste dance crew street motion. Ze lieten haar kennismaken met freestyle en de battle scene waar ze hiphop en house begon te trainen. Leandro was een grote inspiratiebron in huis en ze wist dat ze dat wilde leren. In 2012 sloot ze zich aan bij Xgen en dook echt het huis in. Ze heeft de dansschool in Utrecht afgerond. Veel verschillende stijlen geleerd. En gedurende deze tijd begon ze kinderen les te geven. Van alle verschillende leeftijden en niveaus. Tamara gebruikt ook veel waacking in haar dansen en samen met house traint ze die stijlen al het langst. Ze deed wat commercieel werk voor Nike en enkele andere merken. Ze stopte dat omdat het niet volledig resoneerde.

 

Ze begon ook te reizen om te dansen, lessen te volgen, deel te nemen aan battles en meer. In Europa, Azië en New York. Door de jaren heen groeide ze als gevechtsdanseres en kreeg ze internationale erkenning en dat leverde ook veel ander werk op. In 2015 deed ze haar eerste productie met Ish en daarna begon ze meer theaterproductietours te doen, zoals met Ish- Funkish Dox & Nicole Beutler - Role Model.

 

Ze begon de dromen te vervullen die ze als klein meisje had: reizen als danseres, haar rekeningen kunnen betalen als artiest. En in 2017 won ze een battle in de UK en werd ze wereldkampioen in eigen huis. Ze herinnerde zich dat ze dit had gewonnen en voelde niet de vreugde die ze had verwacht. Ze wilde meer diepgang. Dat is het jaar waarin ze Amenti ontmoette en van hen begon te leren en zichzelf als experimentele danseres ontdekte. Tot op de dag van vandaag werkt ze veel met hen samen, en het is haar belangrijkste theatergezelschap.

 

STYLES

Wat haar aantrekt in house en hiphop is de muziek, het samenzijn, deel uitmaken van iets groters dan zijzelf. Al is dat bij mensen die ze niet kent. House kan haar helemaal in haar lijf brengen, ze houdt al van jongs af aan van de muziek, maar op latere leeftijd kon ze deze stijl pas echt ervaren in de club en merkte ze de kracht van Het. Het bracht haar helemaal in trance en haar eigen zone. House was zo fijn omdat het haar echt vanuit haar hoofd terug in haar lichaam brengt, met alle verschillende ritmes, grooves, creativiteit en energie. En dat delen met anderen, dat is pas GOUDEN!


De empowerment van de mensen. Om te werken met wat je hebt. De muziek zit vol met kennis die je op de been kan houden.

 

COMMUNITY 

Ik geloof dat gemeenschap zo belangrijk is omdat ik mezelf in hen herkende, we delen de liefde voor deze stijl en muziek. Ook al kennen we elkaar misschien niet persoonlijk.


Ze zit al 15 jaar in het vak en ze vindt het belangrijk dat we weten dat we allemaal nog steeds mensen zijn en niet alleen dansers. Door gewoon te zijn draagt ze al bij in de gemeenschap en via haar eigen lessen probeert ze altijd een brug te zijn tussen mensen binnen de gemeenschap, zodat ze ook van elkaar kunnen leren. Het is leuk om te zien dat er meer initiatieven zijn in Nederland waar mensen samenkomen om te dansen en te jammen op housemuziek. Ze ziet dat de huisgemeenschap elkaar echt steunt. Ze probeert altijd andere evenementen, muziek, documentaires, feesten en battles met haar studenten te delen, want housedance is niet alleen voor in de klas, maar vooral buiten de muren.

 

Clubbing is zoveel meer dan alleen plezier maken. Het gaat ook om jezelf leren kennen en verbinding maken met de gemeenschap!!

 


CLASSES

Tamara heeft een geweldige energie en creëert altijd een leuke, vrije, levendige en veilige ruimte voor mensen om te groeien en te ontdekken. Mensen vinden het leuk dat ze altijd lesgeeft vanuit haar eigen ervaringen en niet altijd terugverwijst naar vroeger omdat dat niet altijd weerklank vindt bij mensen. Ze is een geweldige lerares om je kennis te laten maken met housemuziek, omdat ze weet hoe ze het beginnersvriendelijk kan maken.


Bij de beginnersles draait alles om het voelen en begrijpen van de muziek, de basispassen, de verschillende grooves en samen dansen. De tussenklas is voor de mensen om hun eigen kennis echt te verkennen en ze geeft je creatieve opdrachten om mee te spelen. Zoals spelen met levels, vloerwerk, dansen op andere klanken in de muziek, dit alles is belangrijk voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.