DANCEHALL

Van het eiland z'n eigen creativiteit. Wat begon bij party's en uitgroeide tot de style die we nu allemaal kenne en van houden, dit is Dancehall:

Dancehall komt voort uit het gelijknamige muziekgenre, dat eind jaren zeventig in Jamaica ontstond. Dancehall is sterk beïnvloed door de Jamaicaanse cultuur en muziekgenres. Het staat bekend om zijn energieke, behendige bewegingen en snel voetenwerk. Het begon allemaal op de eerste Dancehall feesten. Dansers verzamelden zich op de feesten en creëerden hun eigen unieke dansbewegingen, geïnspireerd door de muziek. In de loop van de tijd werden deze dansbewegingen populair en evolueerden ze naar de dansstijl die het nu is.

 

In de jaren tachtig werd Dancehall meer algemeen erkend als een legitieme dansstijl. Dansers begonnen meer acrobatische bewegingen in hun choreo's en freestyles te betrekken. In de jaren 1990 en 2000 begon het te verweven met verschillende stijlen. Dansers van hun eigen respectieve praktijken begonnen zich met elkaar te vermengen en lieten zich inspireren door een verscheidenheid aan bewegingen om ze te gebruiken voor hun eigen ontwikkeling.

 

Tegenwoordig is Dancehall over de hele wereld te vinden, gegeven door mensen die moderne opvattingen hanteren, maar het ook bij de wortels houden. Voor degenen die van de cultuur houden en er samen mee evolueren en groeien. Jij kunt daar deel van uitmaken door onze Dancehall lessen te volgen!