Celebrating 25 Years of Notorious IBE!

In augustus hebben we zojuist de 25e editie van de Notorious IBE in Heerlen gevierd, and boy, was it a party! Wist je dat onze directeur, Aruna Vermeulen, maar liefst 25 jaar deel uitmaakt van dit evenement – ​​talk about dedication!


Pre IBE Jam
To kick things off, werkten we op 3 augustus samen met Next Level voor een epic pre-Jam. Next Level, gesteund door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, streven ernaar om culturen te connecten via HipHopmuziek, kunst en dans. Het was een onvergetelijke avond waar Amerikaanse talenten als Kujo & Junious, Denise “Sincerity” Garcia, King Khazm, ERAS en Konee Rok hun skills deelden met de Hiphophuis community. DJ's set the tone tijdens een speciale Open Practice.


25 jaar IBE
Nu, het hoofdevenement! Hiphophuis rockte IBE met de vertoning van onze nieuwe documentaire, "Dancing on the Schouders of Giants", als onderdeel van Hip Hop Cinefest. Het gaf ons een diepe duik in het begin van de hiphopcultuur in Rotterdam.


Maar het hoogtepunt was onze Powertalk, waarin we ons verdiepten in "WAAROM we dansen VS HOE we dansen. Een gesprek tussen hiphopdocenten van over de hele wereld. Ze bespraken wat ze onderwijzen en behouden in een steeds evoluerende scene, beïnvloed door competitie en kapitalisme.


Onder leiding van Aruna en Aysha Upchurch brachten onze panelleden Menno, Hassani, Big Tara, Junious en Kujo uiteenlopende inzichten naar voren.


IBE blijft een evenement waar communities zich verenigen om de essentie van hiphop te vieren, verder dan battles en feesten.