WAACKING

Flamboyantly slaying de dancefloor met precise en powerful moves is waar de dance style Waacking voor staat. Maar dat is niet alles, leer waar de wonderful world of Waacking nog meer voor staat:

Waacking, ook wel bekend als Waackin' of Punking, is een dansstijl die in de jaren zeventig opkwam in de LGBT-clubs van Los Angeles. De dansvorm werd sterk beïnvloed door de muziek en mode van het discotijdperk en werd gepopulariseerd door dansers als Shabba-Doo, Toni Basil en Jeffrey Daniel.

 

Waacking wordt gekenmerkt door snelle, vloeiende armbewegingen, ingewikkelde handgebaren en houdingen. De dansstijl legt de nadruk op muzikaliteit en individuele expressie, met dansers die vaak freestylen op disco-, funk- of soulmuziek. Naast armbewegingen omvat waacking ook voetenwerk en spins.

 

De naam "waacking" zou afkomstig zijn van het meppende geluid dat de armen van dansers maakten terwijl ze door de lucht bewogen. De dansvorm werd ook beïnvloed door andere stijlen zoals voguing, vechtsporten en jazzdans.

 

In de jaren tachtig kreeg waacking veel aandacht toen het te zien was in muziekvideo's van artiesten als Madonna, Janet Jackson en Michael Jackson. De dansvorm beïnvloedde ook de ontwikkeling van andere stijlen zoals house dance en hiphop.

 

Tegenwoordig wordt waacking over de hele wereld beoefend en uitgevoerd, met jaarlijkse wedstrijden en evenementen zoals het International Waacking Festival in Tokio, Japan. De dansvorm blijft evolueren en inspireert nieuwe generaties dansers.