LAQUELLE

BACKGROUND

Laquelle begon als freestyle danseres en werd opgeleid door haar neven. Ze lieten haar kennismaken met hiphop, via muziek, klassieke hiphopfilms, dansen en hier werden de eerste zaadjes geplant. Ze volgde een tijdje ballet en stopte, ze had altijd het gevoel dat optreden iets was wat ze graag zou doen. Ze deed auditie voor een hiphopcrew in een buurthuis in Amsterdam Zuidoost. Ze stapte in en Melvin Fraenk was de leraar die haar en de crew Ordinary Illusions trainde. Ze leerde veel over het ontleden van de muziek, grooves. Lichaamsbeweging en lichaamsbeheersing ontleden. Dans op instrumentals, hoor alle verschillende elementen in een nummer, hoe voel je je erbij etc. Ze trainde en werkte deze keer hard. Ze leerde zichzelf echt kennen, kreeg meer zelfvertrouwen. Dat was haar kern en sterke basis die ze nu nog steeds gebruikt in haar lessen.

 

Ze deed dit allemaal terwijl ze naar school ging en diploma's behaalde. Later begon ze te dansen bij de meer reguliere dansschool JDF. Een hele nieuwe reis begon als danseres omdat ze een andere achtergrond heeft die meer underground was en dat maakte het een beetje moeilijk. Ze moest op een bepaalde tel dansen en dansen op de tekst. Van dansen op Timbaland, J Dilla, KRS-one, tot dansen op Pharrel en Britney, dat was een hele omschakeling, maar ze was klaar om de uitdaging aan te gaan. Het was een battle voor Laquelle, ze stond altijd achter in de klas en probeerde alles te vangen. Maar ze zagen iets anders in haar en zagen haar potentieel. Ze leerde van verschillende docenten die op dat moment ook leerling waren.

 

Ze kreeg veel steun van de mensen van de dansschool, zoals de moeder van Lorraine Day en Regilio Pinas. Ze wilden gewoon dat ze de danslessen volgde, ook al waren de financiën er niet. Ze trainde veel bij haar thuis, ze wilde het zo graag halen en voelde dat dansen is wat ze wilde doen in het leven. Ze maakte een mentaliteitsverandering en reisde naar L.A. Ook al zat ze nog op school. Laquelle volgde alle lessen die er waren en als er leraren naar Nederland kwamen, zou ze die lessen ook volgen.

 

Raoul Richardson zag haar in lessen en audities en wilde dat ze les zou geven op zijn dansschool in Utrecht. Dat deed ze en ze trainden ook een tijdje en beoefenden HipHop freestyle. Ze deed verschillende battle's en cyphers en zette zichzelf daar buiten. Laquelle studeerde in 2009 af aan de Dansacademie en had geweldige docenten die haar begeleidden op haar reis zoals David Hutuely, Rosan Van Essen, Marga Douma Alta, Percey Kruijthof. Ze begon auditie te doen in Amerika en Nederland en ze werd altijd uitgekozen om mee te dansen in de groepen. Mensen dachten dat ze iets anders te bieden had. Ze ging aan de slag in Duitsland en België, toerde met verschillende gezelschappen, deed verschillende hiphop- en hedendaagse producties.

 

Er waren niet veel zwarte vrouwen in de scene, dus er was ook een zielsverantwoordelijkheid voor haar om deuren te openen voor de volgende vrouwen die zullen komen. Ze sloot zich aan bij de crew Femme Lethall, waar ze het spel veranderden door Waacking op de kaart te zetten in Nederland. Laquelle was ook een van de eerste docenten die in 2009 begon met het geven van hakkenlessen.

 

COMMUNITY 

De band met de community is anders dan toen ze begon, omdat het altijd verandert. Ze voelt niet alle nieuwe hiphopmuziek, maar ze zal ervoor zorgen dat ze ervan op de hoogte is. Dus gebruikt ze altijd Oldschool hiphop, 2000 Community heeft haar ook dingen geleerd die ze nog steeds gebruikt in haar lessen, ze ondersteunen haar en hielpen haar groeien als persoon en danseres

 

Door deel te nemen aan de gemeenschap draagt ze bij. Hielp meisjes, vrouwen, jongens meer zelfvertrouwen. Net zoals ze zich liet inspireren door vrouwen in de dans zoals Monique Duurfoort, Alida Dors, Dorotja Kiss. Ze leert de mensen de essentie van Hiphop, "Don't back down". Door de toon te zetten voor andere vrouwen, door in de cyphers te zijn, te vechten, door haar geest en kennis te delen en zich uit te spreken. Ze heeft een goede bijdrage geleverd.

 

CLASSES

Haar lessen zijn niet voor de zwakzinnigen, je komt naar je werk, het karakter/bodybuilding, mensen klagen tegenwoordig veel, en dat gaat niet werken in deze klas als je echt wilt groeien.

 

Wees bereid om te zweten, dans gaat heel diep voor Laquelle, het zit in haar DNA, het is een tweede taal. Ze werkt aan zelfvertrouwen, houding, gezichtsbehandelingen, prestaties en nog veel meer. Kom kijken, iedereen is welkom!