THE JUMP OFF 2019

Don't miss out on a good time: Op zaterdag 14 september is het open huis in het HipHopHuis. Van 12:00 tot 15:00 trappen we het nieuwe seizoen af met een expo, een talk en verschillende workshops en een battle in de Biergarten. We doen het event samen met onze partners Dutch Dance League, Ecktuh Ecktuh, Jamdown en Milky Way Crew.

Workshops dans

Tijdens The Jump Off kun je kennis maken met onze nieuwe teachers Precious (Afro) en Veusty (House). Locking pro's Goofy & Kid Lock (The Pigeons) delen hun locking-passion in een duo-workshop. De Ghanese danser Shawtyme is door onze vrienden van Jamdown uitgenodigd voor een masterclass afro. Hassani & Jeems zullen teamen voor een workshop freestyle. Een geweldige opportunity. Al deze teachers zijn allemaal heavy hitters uit de dans community, so join us!

Workshop producing 

In de studio van Ecktuh Ecktuh geeft Rass King een workshop produceren. Dit is een kans om Rass in zijn natural habitat aan het werk te zien. Hij is een vaste waarde binnen Couture33, het platenlabel van Winne (Ecktuh Ecktuh). Vanaf 13:00 uur zijn mensen welkom om mee te kijken hoe Rass ''from scratch'' een productie in elkaar zet. Het publiek is vrij om vragen te stellen, maar ook om iets korts op te nemen in de booth. 'We don’t build tracks, we produce happiness’

Talk

De dans gemeenschap groeit en verandert in hoog tempo. Binnen de community gaan de ontwikkelingen hard, en ook worden de krachtenvelden rondom de community sterker. We gaan in gesprek met een aantal gamechangers in de danscommunity over deze ontwikkeling. Aan tafel zitten onder meer Tyrone van der Meer (45Live)/ John Agesilas (Summerdance Forever) / Amber Vineyard (House of Vineyard) / Ton Steevoorden (NBL) / Aruna Vermeulen (HipHopHuis) en Leal van Herwaarden (HipHopHuis/Dutch Dance League). 

Battle

Een kwaliteit van hiphop is om te denken buiten de gebaande paden. Milky Way daagt daarom tijdens The Jump Off dansers uit verschillende disciplines uit om te battlen in een setting van een silent disco. Tijdens een unieke 1on1 allstyle battle kunnen zowel dansers als het publiek hun eigen dj kiezen. De danser die als eerste zijn/haar headphone verliest gaat naar huis, maar degene die het meeste risico neemt wordt daarvoor beloond. In de prijzenpot zit €200. 

Expo

Twee weken geleden was rapper M1 van deadprez in huis om zijn visie te delen op hiphop en injustice. Het werd een legendarische avond. Ter gelegenheid van zijn talk is een kunst installatie van Erico Smit gerealiseerd: 'It’s Bigger Than'. Deze installatie is gebaseerd op lyrics en de video van dead prez. Come see it for yourself! Minder weergeven