HIPHOP (CHOREO/FREESTYLE)

HipHop, what we all live & breath. Losgegroeid van Breaking, HipHop Choreo & Freestyle werd z'n eigen style, en hier lees dat is gebeurd: 

HipHop-dans verwijst naar de streetdancestijlen die in de jaren zeventig uit de hiphopcultuur in de Bronx, New York City zijn voortgekomen. Het is een vorm van expressie die een scala aan stijlen omvat, zoals breken, knallen, vergrendelen en krumpen.

 

HipHop-dans is geworteld in de Afro-Amerikaanse en Latino-gemeenschappen van de Bronx. Het ontstond eind jaren zeventig toen jongeren dance battles begonnen te organiseren in de straten en parken van de stad. Deze gevechten waren een manier om hun dansvaardigheden te demonstreren en tegen elkaar te strijden.

 

Breaking, ook wel bekend als b-boying, was een van de eerste hiphopdansstijlen die opkwam. Het gaat om acrobatische en atletische bewegingen zoals spins, flips en freezes. Breaking werd populair in de jaren tachtig en werd gepopulariseerd door films als 'Wild Style' en 'Beat Street'.

 

Popping en locking zijn twee andere populaire HipHop-dansstijlen. Popping omvat het samentrekken en ontspannen van de spieren om een popping of schokkende beweging te creëren. Vergrendelen is bevriezen in een bepaalde houding, vaak met een glimlach of een knipoog.

 

Krumping is een recentere hiphopdansstijl die begin jaren 2000 in Los Angeles opkwam. Het gaat om agressieve, energieke bewegingen die bedoeld zijn om emotie uit te drukken en een verhaal te vertellen.

 

HipHop-dans is in de loop der jaren geëvolueerd en is een wereldwijd fenomeen geworden. Het wordt nu uitgevoerd en genoten door mensen van alle leeftijden en achtergronden over de hele wereld. Tegenwoordig is hiphopdans nog steeds een belangrijk onderdeel van de hiphopcultuur en blijft het een krachtige vorm van zelfexpressie en kunst.