Breaking Kids 6-12

By Chris
maandag
16:00 - 17:00
maandag
16:00 - 17:00
Meld je aan

Een speciale cursus voor de next generation, waarin ze op een speelse en veilige manier deze acrobatische en expressieve dansstijl leren. Chris is een ervaren leraar met veel kennis over de moves, achtergrond en culturele context van Breaking. 

 

About Breaking

 

Breakdance, ook wel bekend als breaking of B-Boying, is ontstaan in de jaren 70 in New York City, VS. De oorsprong is terug te voeren op een combinatie van invloeden, waaronder de funkmuziek van James Brown, de Martial Arts van Bruce Lee en andere dansstijlen, waaronder salsa en capoeira. Breakdance is ontwikkeld door jonge dansers van Afrikaanse en Latino afkomst die op straat, in clubs en op block party's danste. B-Boying werd snel beroemd en tegen het einde van de jaren zeventig had het zich verspreid naar andere steden in de VS en naar andere landen.

 

Breaking is herkenbaar aan een reeks van high energy/explosive, of zoals we het noemen "Power moves", zoals spins, salto's en bevriezingen. Het evolueerde naar een gebalanceerde dansstijl met de toevoeging van footwork en verschilende stand-up movements. Om zulke bewegingen uit te voeren, heb je kracht, lenigheid, lichaamscontrole, stamina, balans, maar ook creativiteit en muzikaliteit nodig. Door deze factoren creëer je je eigen stijl met persoonlijke specialiteiten.

 

 

 

Leeftijd
6 - 12
Start
Eind
22 jun

De cursus bestaat uit 14 lessen
van
1 uur per week voor € 65,- 

 

De cursus biedt ook de mogelijkheid om een losse les
aan te schaffen van € 7,- 

 

Locatie: Arena