HOUSE

The feel good dance style A.K.A. House dance. Als de bouce en groove je over hebben genomen, wil je alleen maar meer. Dus dive in en leer over meer the world of rhythm.

Housedance is een dansstijl die eind jaren 70 en begin jaren 80 is ontstaan in de undergroundclubs van Chicago, Illinois. Het is een freestyle-dans waarin elementen van Afrikaanse dans, salsa, jazz en andere stijlen zijn verwerkt. De naam "" house dance" komt voort uit het feit dat het werd uitgevoerd in het "" huis "" of het huis van een dj die op feestjes platen zou draaien.

 

Housedance is ontstaan uit de housemuziekscene, die in dezelfde periode in Chicago opkwam. DJ's mixten verschillende muziekstijlen, waaronder disco, funk en soul, om een nieuw geluid te creëren dat perfect was om op te dansen. Naarmate housemuziek in populariteit groeide, nam ook de dansstijl die bekend werd als housedance toe.

 

De dansstijl wordt gekenmerkt door zijn vloeiende, soepele bewegingen en ingewikkeld voetenwerk. Dansers bewegen op het ritme van de muziek, improviseren vaak hun bewegingen en reageren op het ritme van de muziek. Housedance staat ook bekend om zijn acrobatische en atletische elementen, waarbij dansers vaak sprongen, spins en salto's in hun routines opnemen.

 

In de loop der jaren is housedance geëvolueerd en verspreid naar andere delen van de wereld, waardoor het een wereldwijd fenomeen is geworden. Tegenwoordig wordt het uitgevoerd in clubs en op festivals over de hele wereld, en is het vaak te zien in muziekvideo's en films. Hoewel het is geëvolueerd en verschillende vormen heeft aangenomen, blijft de essentie van housedans hetzelfde: een viering van muziek, beweging en vrijheid.