Met het format Powertalk creëeren we een veiligere ruimte waarin spelers uit verschillende generaties bij elkaar worden gebracht om gesprekken en discussies te voeren, delen van kennis, ervaringen en praktische tools om met verschillende situaties en machtsdynamieken binnen de culturele sector om te gaan. We streven ernaar culturele leiders en game changers te verenigen en als gemeenschap ons zelfbewustzijn te vergroten, strategieën en kennis als biculturele creatievelingen te delen en hoe we hier verantwoordelijkheid voor kunnen nemen.

In samenwerking met het VSB fonds hebben we van 2018 t/m 2020 eerst een pilot uitgevoerd om het concept Powertalk te ontwikkelen. De focus in deze pilot lag vooral op het bij elkaar brengen van gemeenschapsleiders die zich binnen de culturele scene in Rotterdam bevinden om te praten over eigenaarschap, machtsdynamiek en het claimen van ruimte. Als onderdeel van deze pilot hebben we inspirerende sprekers Rich Medina, Astrid Elburg, Edson Sabajo, Afaina de Jong, Greg Tate, Wayne Modest, Sylvana Simons, Emory Douglas en Guillaume Philibert uitgenodigd.

 

Na de pilot die in 2020 eindigde, hebben we het format Powertalk doorontwikkeld tot een integraal onderdeel van Hiphophuis programmering. In de periode 2021-2023 hebben we o.a. Lynnée Denise (US), Kelechi Okafor (UK), Adreinne Waheed (US), Jonathan McCrory (US), Lakwena Maciver (UK) en CR Capers (US) uitgenodigd. Daarnaast heeft Zaïre Krieger de Powertalk 'Power Moves in Media' gehost met sprekers Hesdy Lonwijk, Shay Kreuger en Ivette Forster. 
 

 

 

We trapten Tuff Times '21 af met twee Powertalks. In beide toespraken werden belangrijke onderwerpen besproken en uitgediept. We waren gezegend met uitzonderlijke gasten die inzichtelijk, inspirerend en hoopvol waren.

Simone Zeefuik en Ernestine Comvalius kwamen door met de speciale kerstboodschap die we nodig hebben. Simone deelt haar gedachten en inzichten over zwarte vreugde, toegenomen vertegenwoordiging van zwarte mensen met een donkere huidskleur, spiritualiteit, gesprekken tussen generaties en de illegalisering van mensen. Mis het niet, het is een manier om voor jezelf te zorgen!