PRECIOUS

BACKGROUND

Opgegroeid met een gezin dat danst, is dans en theater altijd in het leven van Precious geweest, maar het was nooit haar ambitie om een professionele danseres te worden en er echt geld mee te verdienen. Er was eens toen ze 15/16 was  ze werd net wakker en dacht: ik ga me inschrijven voor de Dansacademie, ze kwam door en maakte ook deze studie af!

 

STYLES

Het vinden van Afrohouse nadat ze veel verschillende streetstyles had geprobeerd, veranderde haar leven. Bij alle andere stijlen had ze het gevoel dat het niet helemaal ‘het’ was, maar wel bij Afrohouse.

Ze merkte echt dat ze zich in deze stijl kon uiten, waarbij de “going hard” energie van hiphop en dansen op afrohouse muziek iets met haar deed. De mensen om haar heen zagen dat ze deze stijl doodde en dit alles gaf haar veel zelfvertrouwen. Afrikaanse dans betekent vrijheid, expressie, mode, levensstijl. Ze bevond zich in deze stijl. En ze besefte: "Ik heb het potentieel om mezelf echt te laten groeien tot een danseres die de wereld rond kan reizen".

 

COMMUNITY

En dat deed ze en doet ze nog steeds! In 2016 creëerde ze een community waar dansers de verschillende Afrikaanse dansstijlen kunnen verkennen, aan hun freestyle-vaardigheden kunnen werken, battles en showcases kunnen doen en gewoon kunnen dansen met mensen die van dezelfde muziek en dans houden. het heet World Of Afro. Werken aan en bouwen aan de gemeenschap is een belangrijk aspect van haar reis, omdat ze het echt vanaf 0 heeft opgebouwd en nu internationaal erkend is en de wereld rondreist voor workshops. Er is veel gegroeid maar er is nog veel werk aan de winkel. Er zijn verschillende Afrikaanse dansstijlen en die verdienen allemaal het respect en dat geeft ze in haar lessen,

 

CLASSES

Precious vindt het erg belangrijk om haar studenten te leren over de diversiteit die Afrika te bieden heeft, de verschillende bewegingen, muziek, dynamiek, energieën. Haar lessen laten je echt de verschillende aspecten van Afrikaanse dansstijlen zien. Je kunt verwachten Ndombolo, Amapiano, Pantsula, Azonta, Afrohouse en meer te leren. Het is een allround les waar ze je ook de verschillende grooves leert, aan je uithoudingsvermogen werkt en meer, de moeite van het bekijken waard, want het is altijd een hele sfeer!