BREAKING

 

 

 

De original dance style geboren uit de culture of HipHop. Welbekend over heel de wereld door meerdere redenen, dus willen we je hier kort vertellen wat het nou allemaal inhoud:

Breakdance, ook wel breaking of B-Boying genoemd, is ontstaan in de jaren 70 in New York City, VS. De oorsprong is terug te voeren op een combinatie van invloeden, waaronder de funkmuziek van James Brown, de vechtsportbewegingen van Bruce Lee en andere dansstijlen, waaronder salsa en capoeira. Breakdance is ontwikkeld door jonge dansers van Afrikaanse en Latino afkomst die op straat, in clubs en op blokfeesten optraden. B-Boying werd snel beroemd en tegen het einde van de jaren zeventig had het zich verspreid naar andere steden in de VS en naar andere landen.

 

Tot de pioniers van breakdance behoorden DJ Kool Herc, die bekend staat om de creatie van de breakbeat, en Grandmaster Flash, die de techniek van het gebruik van twee draaitafels en een mixer om de loop te creëren, vastlegde. Andere invloedrijke figuren aan het begin van Breakdance waren onder meer Afrika Bambaataa, die door zijn muziek en zijn betrokkenheid bij de hiphopcultuur hielp de dansstijl populair te maken.

 

Breaking wordt gekenmerkt door een reeks van high energy/explosive, of zoals we het noemen "powermoves", zoals spins, flips en freezes. Het evolueerde naar een uitgebalanceerde dansstijl met de toevoeging van voetenwerk en verschillende stand-up bewegingen. Om zulke bewegingen uit te voeren, heb je kracht, behendigheid, lichaamscontrole, uithoudingsvermogen, balans, maar ook creativiteit en muzikaliteit nodig. Door deze factoren creëer je je eigen stijl met persoonlijke specialiteiten.

 

Na loop van tijd, is het uitgegroeid tot wereldwijde hoogten met battles, workshops en lessen over de hele wereld. Evenals een van de fundamentele cornerstones waarop het hiphophuis is gebouwd.

 

Proef de geschiedenis en doe mee met de Breaking classes!