CHRIS

BACKGROUND

Als 12-jarige begon hij ambitieus met een cursus van 8 weken. Hij had nooit gedacht dat dit echt een levensstijl zou worden. Al snel ontdekte hij dat er mensen trainden in een buurthuis in de buurt. Dat is de plek waar hij zijn jeugd Illusionary Rockaz Crew en ADHD crew ontmoette.

 

Van wekelijks trainen veranderde het al snel naar dagelijks bezig zijn met 'alles wat kapot gaat'. Gevechten en shows zijn allemaal inbegrepen. Hij deed de Schoolopleiding Sport en Bewegen en daar leerde hij lesgeven. Vanaf dat moment begon hij les te geven op veel verschillende scholen, organisaties en bedrijven. Hij werkte veel mooie projecten uit en richtte uiteindelijk ook zijn eigen opleidingsschool Movematics op. Hij heeft het opgezet om alle soorten mensen te helpen met het leren kennen en hoe ze hun lichaam op allerlei manieren kunnen bewegen.

 

BREAKING

Als hij terugkijkt naar hoe hij begon en het vergelijkt met waar hij nu is, houdt hij echt van het aspect van ontwikkeling binnen de HipHopscene. Voor hem is HipHop als een persoonlijk boek en het laat zien hoe je in het leven stroomt. Hoe je communiceert, je gedachten, mindset, visie en je smaak. Alles verandert als je ouder wordt en andere ervaringen opdoet. Door dit uit te drukken in dans kun je een goed beeld krijgen van hoe en waar je op dat moment in je leven staat. Hij gelooft dat dit iets is waar iedereen in zijn leven van kan profiteren. Breaking is een van de meest explosieve vormen die er is, die een uniek soort vrijheid geeft. Het daagt je op verschillende manieren uit, je kunt veel lichaamskracht en controle opbouwen, wat gunstig is voor verschillende aspecten in je leven.

 

COMMUNITY

Naast de lessen in het hiphophuis is hij ook coördinator van het project The Floor is Yours. Dit is een project dat onder de vleugels van Dutch Breaking League (NBL) valt. Met dit project wil hij zoveel mogelijk kinderen empoweren en aanmoedigen en hen besmetten met het breakdance virus.

 

CLASSES

Wil je meer leren over de cultuur en de kunst, kom dan langs en doe mee met de Breaking lessen om lichaam & geest te trainen. Ook als je al aan het Breaking bent, kun je altijd nog meer leren van inspiratie en over vrijheid in beweging.