JOEL - HOUSE

BACKGROUND

Het was in 2008 toen Joel begon met dansen. Hij was vrij jong, dus het was normaal dat hij verschillende stijlen beoefende. Hij begon met breakdance, hiphop, house, locking, popping en ook waacking. Hij had leraren als Roche Apinsa, Daniel lewis en onder leiding van deze mensen kreeg hij veel veldslagen te zien en volgde hij enkele workshops. Dit vormde hem als persoon en danser. Roche & Nevanio Herkun hebben echt een grote rol gespeeld in deze reis en ze zijn ook een grote inspiratiebron.

Hij was 14 toen hij voor het eerst meedeed aan het House Dance Forever event in Paradiso en daarmee liet hij zien dat hij een internationale housedanser wilde worden en een inspiratie voor anderen. En maakte het zijn doel om ooit dit evenement te winnen.


STYLES

Vrede, liefde, eenheid en plezier zijn de woorden waar Hiphop en House voor staan. Joel vindt dit erg belangrijk in zijn persoonlijke leven maar ook als danser. De dansscène evolueert en groeit voortdurend en er zijn zoveel mogelijkheden. Hij ziet het als een spel waarin je constant punten kunt verdienen, een hoger niveau kunt bereiken, je vaardigheden en technieken kunt verbeteren, kunt groeien als persoon en gewoon een beter mens kunt worden door je in deze scènes te verplaatsen. Dit alles trekt Joel aan en houdt hem in de gemeenschap.


COMMUNITY

Door de jaren heen verbond hij zich ook met verschillende crews als  Xgen, Ghetto funk Collective en Perdu Dans La Sauce. (PDLS) De huisgemeenschap is belangrijk voor Joel, omdat ze hem laten groeien en hem verwelkomen om zichzelf te zijn. Als hij samen is met andere housedansers voelt hij altijd een band, ook al kennen ze elkaar niet eens. Het is een sociale gemeenschap die iedereen van verschillende niveaus, leeftijden en rassen verwelkomt. Het is geweldig om nieuwe mensen te ontmoeten en van elkaar te leren en kennis uit te wisselen. Joel wil steeds meer lesgeven omdat de huisgemeenschap erg klein is en weer moet groeien. De gemeenschap heeft veel voor hem gedaan en hij wil op deze manier iets terugdoen.

 

CLASSES

Wat je in de lessen van Joel kunt verwachten, is dat je gaat zweten, want het is altijd energiek. Hij zorgt er altijd voor dat iedereen warm is en zorgt ervoor dat de bewegingen blessurevriendelijk zijn. Hij bouwt je uithoudingsvermogen en kracht op. Zodat u de verschillende dingen kunt doen die hij aanbiedt. Er zijn zoveel verschillende mensen in zijn lessen, sommigen willen verbeteren, sommigen willen een vechtkat worden, sommigen zijn er gewoon voor de lol. Hij wil iedereen tegemoet komen door een veilige ruimte te creëren waar ze kunnen ontdekken en groeien.