PETIT

BACKGROUND

Petit rolde in 2012 de onderwijswereld in toen hij spontaan moest invallen voor een andere leraar in de dansschool waar hij danslessen volgde in Almere.. De kinderen waren zo enthousiast over de klas dat het binnen een week groeide van 14 naar 40 kinderen . De kracht van mond-tot-mondreclame is echt. Dat was het begin van Petits leven als leraar, ook al had hij nooit gedacht dat hij leraar zou worden. Hij kwam uit Afrika, Tanzania en hield van dansen sinds hij een kind was en de eigenaar van die dansschool zag veel potentieel in hem. Hij begeleidde Petit zo goed als hij kon en zijn lessen zaten altijd vol. Afrikaanse dans was toen nog niet zo populair als nu. Petit plaatste video's online en hij zag dat zijn offline en offline publiek groeide, hij deed iets anders dan veel anderen. Hij geniet er echt van om kinderen les te geven, om ze te zien opgroeien tot kinderen die meer zelfvertrouwen krijgen omdat ze groeien in hun dansvaardigheden. Hij richtte de crew "Afrovibes" op en met hen deed hij veel dingen. Ze wonnen “Everybody dance now” dansten voor de koningin en in verschillende videoclips van artiesten.

 

COMMUNITY

De afrikaanse dansgemeenschap en de liefde voor afrodans groeide door Petit zijn inzet. Petit is een van de pioniers van Afrikaanse dans in Nederland & in andere landen, omdat na al deze verschillende optredens, tv-optredens, populaire YouTube-video's, dansscholen ook Afro-dans wilden aanbieden. Dit alles geeft hem het gevoel van “Mission Accomplished” omdat hij de Afrikaanse dans op de kaart heeft gezet. De volgende missie is om zijn studenten te begeleiden en te helpen om ook geweldige dansers te worden en sommigen zelfs leraren.

 

CLASSES

In zijn les kun je plezier, spanning, verschillende Afrikaanse dansstijlen, grooves en groei verwachten. Wees niet bang als je nog niets weet, Petit geeft graag les aan beginners! Hij neemt de tijd om je de stappen uit te leggen.