WESLEY

BACKGROUND
Wesley haalt inspiratie uit veel dingen buiten dans. Zijn artistieke reis wordt vooral gevoed door zijn nieuwsgierigheid naar beweging in het algemeen en de manier waarop het lichaam zich kan aanpassen en zoveel verschillende dingen kan leren. Het lichaam- en geestaspect fascineert hem enorm, omdat het hem in staat stelt dieper in te gaan op wat hij voelt dat mogelijk is door middel van visualisatie in de geest, om het vervolgens in het fysieke aspect te brengen.


Door de jaren heen is zijn focus verschoven van vechtsporten naar theater, bewegingscultuur, fitness en nog veel meer. Hij voelt dat dit brede interesseniveau hem veel heeft gevormd tijdens zijn dansreis. Door bepaalde sleutelprincipes in te bouwen, hielp het hem om niet alleen zijn taal door beweging te ontwikkelen, maar ook hem als persoon.


STYLES
De reden waarom hij zich zo aangetrokken voelt tot hiphop - en housedance - is vanwege de manier waarop hij zich hierdoor kan uiten. Door zijn persoonlijkheid in & buiten de dans te brengen. Hij raakte geïnspireerd door documentaires als "Check You Body At The Door" (2011, geregisseerd door Sally R. Sommer, Charles Atlas, Michael Schwartz) waar hij zich verbonden voelde met hoe de mensen in die documentaire spraken, gekleed, bewogen en gewoon levendig waren over hun manier van zijn, hun manier van samenzijn.


COMMUNITY
De HipHop- en House-community zijn puur voor mensen zoals hij. "Eerlijk zijn over wat je voelt en hoe je dingen aanpakt. Het is belangrijk om je kernwaarden te eren en ze hoog te houden door je acties in gemeenschap met de andere mensen erin." Het gaat om eerlijkheid maar ook om respect in dat samenzijn. Hij voelt dat dit ook iets is dat hij naar voren brengt in zijn lessen, zoals we allemaal zouden moeten zijn met mensen in het algemeen. Weer terug naar het gewoon zijn.


CLASSES
Zijn lessen draaien om het verzamelen van informatie, het kennen van de oorsprong van dingen. Maar dan ook het vinden van je eigen plek daarin en hoe je niet alleen je woordenschat en bewegingen ontwikkelt, maar ook je geest. Hij richt zich op basiskennis, fundamenten en structuur in de dans, maar ook op identiteit door op zoek te gaan naar je eigen uniciteit en eigenheid. Hij prikkelt graag de geest van mensen en biedt tegelijkertijd een ruimte waar ze zichzelf op een gezonde manier kunnen uitdagen.