Edson Sabajo

 

Met het format Powertalk creëeren we een veiligere ruimte waarin spelers uit verschillende generaties bij elkaar worden gebracht om gesprekken en discussies te voeren, delen van kennis, ervaringen en praktische tools om met verschillende situaties en machtsdynamieken binnen de culturele sector om te gaan. We streven ernaar culturele leiders en game changers te verenigen en als gemeenschap ons zelfbewustzijn te vergroten, strategieën en kennis als biculturele creatievelingen te delen en hoe we hier verantwoordelijkheid voor kunnen nemen.


In samenwerking met het VSB fonds hebben we van 2018 t/m 2020 eerst een pilot uitgevoerd om het concept Powertalk te ontwikkelen. De focus in deze pilot lag vooral op het bij elkaar brengen van gemeenschapsleiders die zich binnen de culturele scene in Rotterdam bevinden om te praten over eigenaarschap, machtsdynamiek en het claimen van ruimte. Als onderdeel van deze pilot hebben we inspirerende sprekers Rich Medina, Astrid Elburg, Edson Sabajo, Afaina de Jong, Greg Tate, Wayne Modest, Sylvana Simons, Emory Douglas en Guillaume Philibert uitgenodigd.

 

Na de pilot die in 2020 eindigde, hebben we het format Powertalk doorontwikkeld tot een integraal onderdeel van Hiphophuis programmering. In de periode 2021-2023 hebben we o.a. Lynnée Denise (US), Kelechi Okafor (UK), Adreinne Waheed (US), Jonathan McCrory (US), Lakwena Maciver (UK) en CR Capers (US) uitgenodigd. Daarnaast heeft Zaïre Krieger de Powertalk 'Power Moves in Media' gehost met sprekers Hesdy Lonwijk, Shay Kreuger en Ivette Forster. 
 

 

 

 

Edson Sabajo


Op 10 februari 2019 nodigden we Edson Sabajo uit om zijn ervaringen als ondernemer te delen en hoe je trouw kunt blijven aan je roots en waarden.


Edson Sabajo is een prominente figuur in de muziek- en mode-industrie, vooral bekend als mede-oprichter van de invloedrijke streetwear-winkel Patta. Sabajo, geboren in Suriname op 29 februari 1972, verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland. Begin jaren negentig raakte hij nauw betrokken bij de snelgroeiende hiphopscene in Amsterdam.


Sabajo's passie voor muziek leidde hem naar het dj'en en organiseren van feesten, waar hij een essentiële rol speelde bij het introduceren van de hiphopcultuur in de Nederlandse scene. Naast zijn muzikale inspanningen had Sabajo een grote interesse in mode en streetwear, wat hem uiteindelijk ertoe bracht Patta in 2004 mede op te richten.


Patta kreeg al snel erkenning als baanbrekende winkel die de kloof tussen streetwear, mode en sneakers overbrugde. Met zijn samengestelde selectie van exclusieve releases en samenwerkingen werd Patta een bestemming voor zowel sneakerheads als modeliefhebbers. Sabajo's visie en curatie speelden een cruciale rol bij het vestigen van Patta als een wereldwijde autoriteit op het gebied van streetwear.


Met zijn passie voor muziek streefde Sabajo ook naar dj'en en muziekproductie, waarbij hij vaak verschillende geluiden en genres in zijn sets verwerkte. Hij blijft een invloedrijke figuur in de muziekscene en brengt zijn kenmerkende smaak en energie naar uitvoeringen en evenementen.


Bekijk hieronder de Powertalk!