Zakelijk Directeur

Ons team bestaat uit ervaren, bevlogen, community-focused individuen met verschillende persoonlijke en professionele achtergronden. Iedereen binnen de organisatie draagt verantwoordelijkheid voor het cultiveren van onze werkcultuur, waarin radicale gelijkwaardigheid een streven is. Het voortzetten van het dekolonisatieproces en het implementeren van een intersectionele visie zijn van wezenlijk belang voor HipHopHuis, niet alleen voor onze huidige werkwijze, maar ook voor onze toekomstbestendigheid.

Als Zakelijk Directeur bij het HipHopHuis ben je verantwoordelijk voor het financiële beheer en de bedrijfsvoering. Dit doe je samen met het team waaraan jij leidinggeeft en die bestaat uit een financial controller, administratie medewerker, HR-medewerker en bedrijfsleider.


De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 

 • Samen met de Algemeen Directeur en het MT vorm je een visie op de koers van de organisatie en maak je de strategische vertaalslag naar beleidsplannen (financiële) rapportages en het jaarverslag; 
 • Verantwoordelijk voor het (mede)vaststellen en het realiseren van de zakelijke doelstellingen van de organisatie, gericht op gezonde bedrijfsvoering en de financieringsmix; 
 • Samen met Hoofd Marketing & development vorm en geef je zakelijke inhoud aan samenwerkingsverbanden en onderhoud je als Zakelijk Directeur een relevant netwerk en behartig je de belangen van de organisatie bij politieke besluitvorming; 
 • Je geeft leiding aan het zakelijke team en bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van een passend personeelsbeleid. Je rapporteert aan het bestuur.

 

Onze ambitie:

We zitten in een periode van groei en transformatie, zowel inhoudelijk als organisatorisch en ook op de schaal waarop we opereren en impact hebben. De mogelijkheden, belangen en ambities zijn groter dan ooit, de waarden en effecten die we beogen zijn echter hetzelfde gebleven. Wij zoeken een Zakelijk Directeur die de transitie in goede banen leidt en bijdraagt aan verdere professionalisering. Wij streven ernaar om onze positie als culturele instelling in de landelijke Basisinfrastructuur te behouden. Tegelijkertijd bouwen we verder op onze basis als community-organisatie die gedreven wordt door de behoeften van onze doelgroep, met een sterke maatschappelijke visie en verantwoordelijkheid. En het HipHopHuis blijft ook zichzelf vragen stellen:

 

 • Wat is onze maatschappelijke rol in een wereld die zo gepolariseerd is geraakt en hoe zorgen wij ervoor dat wij de community faciliteren en begeleiden om in deze wereld te kunnen bloeien en het verschil te maken? 
 • Hoe kunnen wij onze interne bedrijfsvoering op een realistische en toekomstbestendige manier inrichten? 
 • Hoe verstevigen wij onze positionering bij een breed en divers publiek binnen Rotterdam, binnen Nederland en internationaal?
 • En hoe zorgen we ervoor dat we onze ambities financieel kunnen waarmaken en verduurzamen?

 

Wie zoeken wij?

Voor deze functie is het HipHopHuis op zoek naar iemand die zich thuis voelt in een community gedreven organisatie en die vanuit een faciliterende rol de eerdergenoemde transitie in goede banen kan leiden. Iemand die op verbindende wijze leidinggeeft aan de organisatie en in staat is om vanuit visie en betrokkenheid en gedegen (zakelijke) kennis en ervaring, collega’s weet te inspireren om te bouwen aan een toekomstbestendig HipHopHuis. 

 

De eigenschappen die wij zoeken: 

 

 • Je hebt een sterke intrinsieke motivatie en herkent je in de ambities van onze organisatie; 
 • Je hebt brede multidisciplinaire kennis en ervaring in financiën, operaties en HR; 
 • Je bent ondernemend, besluitvaardig en resultaatgericht; 
 • Je hebt organisatorische en leiderschapsvaardigheden; 
 • Je hebt een goed gevoel voor maatschappelijke ontwikkelingen; 
 • Je houdt overzicht en hebt oog voor efficiëntie en vernieuwing; 
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid, een verbindende aanpak en kunt goed met mensen omgaan in verschillende rollen en relaties; 
 • Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden, een open en optimistische persoonlijkheid en een groot empathisch vermogen; 
 • Je bent een echte teamspeler, daadkrachtig, oplossingsgericht en communicatief sterk.


Wat hebben wij je te bieden?

We vragen niet alleen wat van je, maar we hebben je ook écht iets te bieden:

 

 • Een dynamische werkplek met een gepassioneerd team, waar de hele organisatie zich trots inzet om de plek van hiphopcultuur verder te verstevigen binnen en buiten de culturele sector;
 • De kans om verder te bouwen op een stevig maatschappelijk en artistiek fundament, waar er ruimte wordt gemaakt voor de uitvoering van jouw visie om deze organisatie op zakelijk vlak verder te versterken; 
 • Een unieke uitdaging op een belangrijk moment, bij een organisatie in groei en transitie;
  Ruimte om je verder te ontwikkelen door middel van coaching en trainingen. 

 

Het HipHopHuis ambieert een goede werkgever te zijn en biedt vanuit die gedachte een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Aanstelling en honorering van de Zakelijk Directeur vinden plaats volgens de CAO Kunsteducatie in schaal 14 en bedraagt bij een volledige betrekking een brutosalaris van minimaal 4.716 euro en maximaal 6.307 euro afhankelijk van ervaring én potentie. Bij je aanstelling hoort een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder willen we een goede werkgever zijn en daarom mag je ook vertrouwen op:

 

 • Een goede pensioenvoorziening en eindejaarsuitkering;
 • Verschillende opleidingsmogelijkheden;
 • Een veilige omgeving en informele werksfeer.

We hebben ons ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de samenleving te zijn, en in het bijzonder van de stad Rotterdam. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt. 

 


Geinteresseerd?

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen. Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de procedure.

 

Klik op de sollicitatiebutton, upload je CV en je antwoorden op de vragen uiterlijk maandag 11 september 2023. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze datums voor de eerste twee interviewrondes: woensdag 20 september én woensdag 27 september. We hopen spoedig daarna en uiterlijk 1 december jouw eerste werkdag als onze nieuwe Zakelijk Directeur te mogen agenderen. 

 

Solliciteer hier: https://opportunities.dixon-dejaeger.com/o/hiphophuis-zakelijk-directeur