×

Agenda

HipHopHuis x Dilla Day

Op maandag 10 februari herdenken we Dilla en staat het HipHopHuis in het teken van zijn legacy. In het gebouw ga je zijn tracks kunnen horen en ga je de spirit kunnen proeven via de famous Dilla Donuts die voor zijn laatste album staan. Daarnaast zal onze teacher Steve Veusty tijdens de Open Practise (vanaf 20:00) zijn favoriete Dilla tracks voor jullie draaien in de Arena.

Jay Dee, Dilla Dawg, ook wel beter bekend als J Dilla, was een rapper en producer die in de mid ’90’s opkwam en wereldberoemd werd om zijn unieke Detroit sound. Tot op de dag van vandaag wordt J Dilla nog vaak genoemd als het gaat om soulfullness en uniekheid.

Dilla was 1/3e van de groep Slum Village en heeft samen gewerkt met andere grote artiesten zoals: A Tribe Called Quest, De La Soul, Busta Rhymes, Erykah Badu, The Roots, the Pharcyde, Madlib and Common.

Voor deze en vele andere artiesten heeft hij talloze nummers geproduceerd en geschreven. Zelf heeft hij ook 3 eigen album uitgebracht: in 2001: Welcome 2 Detroit, in 2003: Champion Sound (Madlib x JayDee) en in 2006: Donuts. Hij heeft vele verschillende groepen aangeraakt en geïnspireerd en zijn sound is nog steeds overal te horen!