×

Teacher

Sheree

Sheree Lenting is een Rotterdam based danser. Ze werkt ook in het theater als een choreograaf, geeft les in verschillende dans stijlen, werkt als een onderwijzer en doet aan community dance projects over heel de wereld. Sheree begon al vroeg met social dance, wat haar uiteindelijk in aanraking bracht met Hip-Hop, en waar haar liefde voor dans ontstond. Zelfs al had ze een internationale study, ze bleef professioneel dansen ernaast. Ze aangenomen bij AHK en trainde daar verder als professionele danser, choreograaf en docent.

Nadat ze haar bachelor had gehaald vloog ze naar Zuid-Afrika en Senegal waar ze een choreograaf, voornamelijk voor kinderen, was voor het community festival: Voorkamer Fest. Na de ervaring ervan besloot ze meer bezig te houden met community dance projecten. Ze kwam er snel achter dat haar kracht lag bij het les geven aan kinderen over het uiten van jezelf, het versterken en het helen via de dans. In Senegal ontdekte ze L’ecole des Sables, bedacht door de ‘Mother of Contemporary African Dance’: Germaine Acogny. Daar ontstond juist haar interesse voor Afrikaanse dans stylen. Ze voelde gelijk de missende linken tussen als een Urban danser en vrouw van kleur.

Sheree werkt al bij HipHopHuis sinds 2012 en danste daar al sinds haar 16e. HipHopHuis heeft haar van daar uit ondersteunt met haar professionele groei en ze hebben haar in 2016 een Urban Arts Talent Award gegeven, verzorgd door de FCP. Hierdoor heeft nog meer internationaal kunnen trainen en werken, onder andere Los Angeles en Senegal. In de tussentijd had ze ook haar mentor ontmoet: Alessandra Seutin waar ze ook mee heeft kunnen werken.

Als laatste uitslag van haar Urban Talent Grant in 2018, besloot sheree om een korte interdisciplinaire art visual te maken, mede doordat ze altijd al verschillende kunst vormen zat samne te voegen. Hieruit kwam haar eerste film genaamd: “She”, wat voornamelijk over female empowerment gaat. Sheree Lenting zou altijd door blijven ontwikkelen, nationaal en internationaal via choreografie en community dance projecten allemaal terwijl naar haar motto op leeft, “Each one Teach One, the Power of Sharing”