×

News

Het zijn gekke tijden waarin we ons bevinden. De plek waar we normaal samenkomen om te lachen, te leren, te trainen en te viben is even gesloten. Safety boven alles, maar het feit dat wij niet met zijn allen kunnen samenkomen doet ons pijn! Het HipHopHuis mist jullie allemaal!

Maar gelukkig is er ook goed nieuws! Nederland gaat in vijf fases weer geleidelijk open. Culturele instellingen zoals musea, poppodia, theaters en het HipHopHuis mogen vanaf 1 juni – met 1,5 meter afstand tussen de bezoekers – voor maximaal 30 personen weer open. 

Dit maakt samen zijn op onze locatie weer mogelijk! Ons programma op gebied van muziek en knowledge kunnen we weer kunnen starten. Maar met dans moeten we nog even wachten omdat dit een sportief element in zich heeft. We bekijken nu hoe deze programmering er precies uit gaat zien.

De laatste fase zal pas na 1 september plaatsvinden, pas dan hebben we uitzicht om weer alle classes en events te organiseren in het HipHopHuis. We blijven het per fase bekijken, gotta roll with the punches!


Online programma

Nu de wereld er door het coronavirus anders uitziet grepen wij dit als kans om op onszelf en de community te focussen. We hebben samen met onze HipHopHuis family nagedacht over hoe we in deze tijd onze communities kunnen versterken. Met morele steun, of gewoon praktisch met het aanvragen van overheidsregelingen. Om zo samen sterker uit deze lockdown te komen.

De missie van het HipHopHuis is om de wereld om ons heen te verbeteren met HipHop. Met onze eigen online programmering willen we iedereen om ons heen inspireren om in deze periode van zelfraadzaamheid naar samenredzaamheid te groeien.
 Sommigen uit onze community zitten in een flow met relatief weinig zorgen, maar anderen hebben zorgen over werk, school, (mentale) gezondheid, geld of zorgen voor familieleden. Onze focus verschuift naar knowledge, wij willen een langdurig verschil kunnen maken voor de toekomst.

Er gebeurt nu heel veel online, vooral qua lessen. Wij kiezen ervoor initiatieven die er al zijn te ondersteunen en juist aan te vullen bij wat er nog weinig gebeurt. Wij richten ons daarom niet op online classes maar het supporten van onze scene op andere manieren. De initiatieven van docenten die zelf online classes opzetten zullen wij met jullie delen via onze socials.


Ondertussen zijn wij en onze partners online met:


Live & Direct: Wekelijkse Insta Live sessies voor iedereen die kennis wil maken met de persoon achter de artiest! Let’s get to the bottom of things! Zoals favoriete tunes, celebrity crushes en grootste angsten. Elke dinsdag en vrijdag live van 15:00 – 16:00 via onze Instagram!

The Daily Family update: Je dagelijkse portie nieuws, classes en art updates straight uit de HipHopHuis Family. Deze update is te volgen via onze Instagram story!


TAKEaSEAT: voor iedereen die met ons wil groeien en werken aan het bewustzijn van onze community. We praten wekelijks over allerlei onderwerpen die ons bezig houden, zoals love languages, cancel culture, selflove en representation. Join TAKEaSEAT, elke vrijdag om 20:00 via Insta Live.

Zoals we al zeiden, we gotta roll with the punches, per week zijn we afhankelijk van hoe de controle op het coronavirus zich ontwikkelt. Dat vraagt veel flexibiliteit om passende oplossingen te blijven bieden. Blijf daarvan up to date en check regelmatig de website van de Rijksoverheid.


Stay tuned voor onze volgende nieuwsbrief! Behind the scenes zijn we voor jullie bezig met nog meer dope online programmering.

Stay safe, stay sane, stay healthy, we miss you!

Much love, Team HipHopHuis