×

News

Update maatregelen

Vanaf woensdag 14 oktober 22.00 zitten we in een gedeeltelijke lockdown tot in ieder geval december. 

De lessen voor kinderen en tieners t/m 17 jaar blijven we aanbieden, voor iedereen vanaf 18 jaar bieden we online lessen aan.
We hebben een verantwoordelijkheid naar onze community, helemaal omdat op dit moment de meeste besmettingen onder jongeren plaatsvinden.

Wat betekent dit voor ons?

 1. Lessen voor kinderen en tieners t/m 17 jaar blijven in HHH doorgaan.
 2. We bieden iedereen vanaf 18 jaar online lessen aan.
 3. Voor de deelnemers met leskaarten die geen online lessen willen, verlengen we de geldigheid van de leskaarten.

We gaan de komende dagen onderzoeken wat we voornamelijk online WEL kunnen doen binnen de nieuwe regels. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen we jullie hierover inlichten!


Veranderingen en maatregelingen

Wegens alle maatregelen die steeds veranderen, moet wij ons ook daarop aanpassen. Zo hebben we nu voor deze (voorlopig) vaste maatregelingen ingesteld.

Het aanmelden van de lessen gaat nu online. Onder het kopje “Classes” staat het sub-kopje “Schedule”. Daar vind je alle classes van ons rooster en aan de rechter kant van elke class staat er register. Wanneer je daar op klikt wordt je doorgestuurd naar de website van Mindbody en kan je je aanmelden en registreren voor de class. Dat is dan het enige wat je moet doen, betalen gebeurt pas op locatie aan de balie!

Alle studio’s zijn ook gesloten BUITEN het lesprogramma.

 • Mondkapjes zijn tijdens het lesprogramma verplicht. Zodra je binnenkomt, moet het kapje op. Het enige moment waarop dit niet verplicht is, is tijdens het dansen. Op alle andere momenten moet het mondkapje op!
 • We vragen alle medewerkers, vrijwilligers, docenten en huurders om een ‘corona contract’ te tekenen. Een corona contract is een contract dat we allemaal ondertekenen, waarin wij aangeven dat wij alleen werken onder de voorwaarden die het HHH heeft gesteld.
 • We gaan de bezetting in de Arena en studio verlagen zodat er minder mensen in het HHH aanwezig zijn.
  Arena: 15 personen
  Studio: 10 personen
 • We stoppen tijdelijk met de “Open Practise” en “Proeflessen”. Zodra er versoepeling is, voegen we het weer toe. Als alternatief voor de proeflessen kan je een losse les, 5 of 10-ritten kaart aanschaffen.
  Als in de loop der tijd blijkt, dat de bovenstaande maatregelen niet genoeg zijn, zullen we overgaan tot extra maatregelen (b.v. alleen kinderlessen of sluiting van het HHH).

We zijn weer open

Vanaf maandag 6 juli zijn de deuren van het HipHopHuis weer open. We hebben iedereen ontzettend gemist en zijn heel blij dat we jullie weer mogen verwelkomen.

Om de veiligheid van iedereen zoveel mogelijk te garanderen hebben wij een game plan voor je opgezet. Check deze goed voordat je een bezoek brengt aan het HipHopHuis. Vanaf september zijn we gestart met het vaste lesprogramma! Oude les tegoeden zijn tijdens de corona periode voor je bevroren en zijn vanaf september weer beschikbaar! Houd onze socials in de gaten voor alle updates.Black Lives Matter

Black Lives Matter is een movement gericht op het verzet tegen (institutioneel) racisme, tegen witte suprematie, voor gelijkheid en voor gerechtigheid voor zwarte en bruine mensen. Groepen die nog niet gelijkwaardigheid krijgen in onze samenleving.

Black Lives Matter en Hiphop zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden:

Hiphopcultuur is ontstaan in New York als een vorm van expressie en verzet vanuit zwarte en bruine mensen die onderdrukt werden, buitengesloten werden en in armoede leefden. Het is voor een groot deel ontstaan door de omstandigheden van racisme. Het is een emotionele uitlaatklep waarmee men mentaal kon overleven, zich uit kon spreken over onrecht. Het brengt mensen samen voor empowerment en ontwikkeling. 

Als je van hiphopcultuur houdt, daar de vruchten van plukt als liefhebber of beoefenaar, is het wel zo loyaal dat je de struggles en doelen van diezelfde cultuur en mensen ook support. Als we naar een gelijkwaardige wereld willen voor iedereen is het essentieel dat iedereen zich uitspreekt. Iets wat de laatste tijd steeds meer gebeurd waardoor er nu concrete dingen verbeteren voor de toekomst.

Wil je meer leren over dit onderwerp? Ga dan eens naar withuiswerk.nl, hier vindt je talloze artikelen, boekenlijsten en kijktips. Doneer als je kan geld aan NederlandWordtBeterBlackQueerTransResistanceThe Black Archives of andere activisten en organisaties die zich inzetten voor onderwerpen rondom de strijd tegen racisme.


Positief advies voor de BIS en RRKC

Misschien heb je het in de media gezien: We hebben lovende adviezen ontvangen voor onze toekomstplannen. We kregen van zowel de landelijke BIS Basis Infrastructuur als van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur positieve feedback. 

Advies BIS: “Het HipHopHuis heeft zich in de afgelopen periode bewezen als verbinder en aanjager binnen de urban sector als geheel. De raad is enthousiast over de ontwikkeling van nieuwe urban makers bij het HipHopHuis. Ook heeft de raad vertrouwen in de stappen die de instelling heeft gezet om de community leaders te versterken.”

Advies RRKC: “De RRKC oordeelt positief over de aanvraag van het HipHopHuis, omdat de organisatie met haar continue groei een voorbeeld stelt voor de urban scene in Rotterdam. Op het gebied van inclusiviteit is HipHopHuis koploper; innovatie en interconnectiviteit krijgen volop aandacht.

In het najaar wordt door de politiek definitief besloten of de bedragen die geadviseerd zijn ook werkelijkheid worden. Als het doorgaat betekent dat een stevigere basis voor het HipHopHuis, een sterkere organisatie en een breder programma. Niet alleen het HipHopHuis zou erop vooruit gaan, meerdere organisaties hebben een positief advies gekregen.

Het culturele landschap begint er langzaam beter uit te zien. Helaas zijn sommige instellingen gekort of zelfs helemaal niet gehonoreerd. En dat betekent een verlies voor iedereen. Dus blijf strijden voor de culture en support your local artist!