HIPHOPHUIS | Delftsestraat 19A | 3013 AD ROTTERDAM | 0104118371 | Info@hiphophuis.nl

Cursussen

Vanaf dit seizoen heeft het HipHophuis iets nieuws: naast de gewone lessen wordt er gestart met cursussen, waarbij de gedachte is dat je vanuit een vaste groep naar een hoger niveau toewerkt. De cursussen die het HipHopHuis aanbiedt zijn DJ-ing, Producing, Poetry en Amenti Movement – experimentele dans van het succesvolle Rotterdamse danscollectief Amenti Collective.

De cursussen starten vanaf oktober – alleen Poetry 010 iets later, namelijk in november – en voor alle informatie bezoek je hiphophuis.nl/cursussen. Nog meer info, of aanmelden?

Als je geïnteresseerd bent stuur je een email naar programma@hiphophuis.nl met als onderwerp welke cursus je wilt volgen, dus: ‘Producing/Poetry/DJ-Ing/Amenti Cursus

Vermeld daarin de volgende gegevens:

 • Voor- en achternaam
 • Geboortedatum
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Emailadres
 • Hoe je van de cursus hebt gehoord
 • Welke hiphop stijlen/disciplines je beoefent

 

hhh-cursus2017-640x640px-am-1

In samenwerking met Killing Skills Academy biedt het HipHopHuis vanaf oktober 2016 een cursus Producing, waarin producers en jonge beatmakers de fijne kneepjes van het vak leren: mixen, masteren, produceren, het komt allemaal voorbij. De cursus is geschikt voor absolute beginners maar biedt ook veel voor mensen die al vaker hebben geproduceerd, of hun studio skills wil verbeteren. Op 4 oktober starten we met de cursus.

Update: De cursus Producing is momenteel niet bezig, wanneer hij wordt hervat lees je dat via onze website en sociale kanalen.

In een cursus van tien weken wordt je langzamerhand bewust gemaakt van de essentiële informatie en methoden die je op een andere manier naar muziek doet laten kijken. Het geeft je nieuwe inzichten en stelt je in staat om zelf het meeste te halen uit je eigen creativiteit. Je eigen beats zullen beter zijn opgebouwd vanaf het begin en zullen hierdoor een sterkere identiteit (sound) krijgen en beter klinken.

In de tien weken worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Introductie
 • Geluid & Frequenties
 • Concept
 • Sampling, Spel & Compositie
 • Sounds (synthese)
 • Opname & Editing
 • Structuur & Arrangement
 • Productie
 • Mixing
 • Mastering

Producerduo Killing Skills werkte al eerder samen met een groot deel van de Nederlandse HipHop, zoals met Hef, The Partysquad en Dret & Krulle, waarbij vaak de mixing en mastering voor artiesten werd verzorgd. Met producties voor de Poolse rapper O.S.T.R. behaalden ze in de afgelopen jaren onder andere drie platina en een gouden plaat. Voor meer info of om je aan te melden, mail programma@hiphophuis.nl onder vermelding van ‘Producing Cursus’. Producing is vanaf oktober iedere dinsdag van 18:00 tot 21:00 uur te vinden in de Lounge op de 1e verdieping van het HipHopHuis.

Prijzen:

Hele cursus (10 lessen):         € 115,-


Amenti Movement is een dans methode en filosofie ontwikkeld door Gil the Grid. Je kent
hem misschien al wel van de experimental lessen die hij eerder gaf en door zijn titel als
wereldkampioen experimental dans.

De Amenti Movement cursus bestaat uit 10 lessen waarin je in aanraking komt met de
methode, we laten stijlen los en focussen ons op energie en intentie. Waar komt jouw
natuurlijke bewegingstaal vandaan en hoe brengen we dit zo goed mogelijk tot uiting?
De methode gaat uit van zeven lagen, waarvan we er veelal zes gebruiken, waar we van
nature uit bewegen. In de cursus wordt aandacht besteed aan het gebruiken van je lichaam
binnen deze lagen maar ook aan het theoretische stuk erachter. De lessen worden gegeven
door verschillende dansers binnen Amenti Collective, om zo een breder scala aan inbreng en
inzicht te geven.

Ben je op zoek naar mentale en fysieke uitdaging? Lessen zonder hokjes en grenzen? Dan
is de Amenti Movement cursus zeker iets voor jou. Voor meer info of om je aan te melden, mail programma@hiphophuis.nl onder vermelding van ‘Amenti Movement’. Amenti Movement is vanaf 7 maart iedere dinsdag van 18:00 tot 20:00 uur te vinden in de Arena van het HipHopHuis.

Prijzen:

Hele cursus (10 lessen):         € 75,-
Halve cursus (5 lessen)          € 45,-


hhh-cursus2017-640x640px-am3

Vanaf oktober starten de DJ-ing cursussen bij het HipHopHuis. DJ Optimus gaat gedurende 10 weken aan de slag met de deelnemers. Samen wordt er toegewerkt naar een presentatie waarbij de deelnemers laten zien wat ze geleerd hebben. Wil je draaien op feesten, scratchen voor MC’s of meedoen aan DJ battles? Dan is het HipHopHuis de juiste plek voor jou om aan je droom te gaan werken.

Zowel beginners, ervaren DJ’s en pro’s komen aan hun trekken. Je wordt ingedeeld op niveau waarna er voor iedere deelnemer een plan van aanpak wordt gemaakt. Je weet dus precies wat er behandelt zal worden gedurende de cursus periode.

De beginners en semi-gevorderderden zullen vooral bezig zullen zijn met de basis mix en scratch technieken. Hoe plak je verschillende nummers aan elkaar, beatmatchen, beatmixen, de baby scratch, stab scratch en de transformer zullen zeker aan bod komen. Voor de gevorderden wordt er meer gekeken naar de specifieke doelstellingen van de deelnemers. Wil je leren beatjugglen, trick mixen of je scratch skills verbeteren?

DJ Optimus draaide/trad op tijdens festivals als Lowlands, Roskilde en Festival Mundial. Naast het geven van DJ lessen werkte Optimus onder andere samen met artiesten en theatermakers zoals: Prince Po, Conny Janssen Danst, Toots Thielemans, DJ Grazzhoppa, BNN, El da Sensei, The Proov en Lloyd Marengo. De muziek die hij en collega producers maken brengt hij samen met DJ Mace uit via het label Fremdtunes.  Voor meer info of om je aan te melden, mail programma@hiphophuis.nl onder vermelding van ‘DJ-ing Cursus’. DJ-ing is vanaf oktober iedere donderdag van 18:00 tot 21:00 uur te vinden in de Lounge area op de 1e verdieping van het HipHopHuis.

DJ-ing is onderverdeeld in 3 lessen: beginners, semi-gevorderden en gevorderden.

DJ-ing BG 18:00 – 19:00
DJ-ing SG 19:00 – 20:00
DJ-ing G   20:00 – 21:00

Prijzen:

Hele cursus (10 lessen):         € 75,-


hhh-cursus2017-640x640px-amdef2

Poetry Circle 010 heeft zijn wortels in het HipHopHuis. Langs havenkades en tussen architectonische hoogtepunten vertelt de Circle uit de Maasstad zijn verhaal. Dankzij de samenwerking met het HipHopHuis zoekt de groep de rafelranden van Spoken Word, Rap en Poëzie op en slaat bruggen tussen deze disciplines.

Een gemengde groep van jong en oud, gehard en fris laat zien dat er in een stad zonder hart wel degelijk een grote liefde voor het woord leeft.   De leden worden veel gevraagd door lokale podia en laten door heel Rotterdam en ver daarbuiten zien dat Poetry Circle 010 een springplank is voor talent en passie. Gery Mendes, ook wel bekend als GMB is de coach van de Poetry Circle 010.

Klik hier om je direct in te schrijven en hier voor meer informatie op de website van Poetry Circle. Poetry 010 is vanaf november iedere maandag van 18:00 tot 21:00 uur te vinden in de Dansstudio van het HipHopHuis.

Prijzen:

Hele cursus (10 lessen):         € 100,-