×

Cursussen

Elk seizoen biedt het HipHopHuis een aantal 10-weekse cursussen aan. Via de cursus kun jij je een korte periode ontwikkelen in een specifieke discipline. bijvoorbeeld DJ’ing, Spoken Word of Producing. Houdt deze cursuspagina in de gaten voor het laatste aanbod.

DJ’ing cursus

De DJ-ing cursus gaat 6 februari weer van start in het HipHopHuis. Franky Sticks & Mo Jakob gaan gedurende 10 weken aan de slag met de deelnemers. Samen wordt er toegewerkt naar een presentatie waarbij de deelnemers laten zien wat ze geleerd hebben. Wil je draaien op feesten, scratchen voor MC’s of meedoen aan DJ battles? Dan is het HipHopHuis de juiste plek voor jou om aan je droom te gaan werken.

Zowel beginners, ervaren DJ’s en pro’s komen aan hun trekken. Je wordt ingedeeld op niveau waarna er voor iedere deelnemer een plan van aanpak wordt gemaakt. Je weet dus precies wat er behandelt zal worden gedurende de cursus periode.

De beginners en semi-gevorderderden zullen vooral bezig zullen zijn met de basis mix en scratch technieken. Hoe plak je verschillende nummers aan elkaar, beatmatchen, beatmixen, de baby scratch, stab scratch en de transformer zullen zeker aan bod komen. Voor de gevorderden wordt er meer gekeken naar de specifieke doelstellingen van de deelnemers. Wil je leren beatjugglen, trick mixen of je scratch skills verbeteren?

Voor meer info of om je aan te melden, mail programma@hiphophuis.nl onder vermelding van ‘DJ-ing Cursus’. DJ-ing is vanaf februari iedere donderdag van 17:00 tot 21:00 uur te vinden in de DJ area op de 1e verdieping van het HipHopHuis.

DJ-ing is onderverdeeld in 3 lessen: beginners, semi-gevorderden en gevorderden. Nieuwe leerlingen komen automatisch bij de beginners groep die om 18:00 begint. De cursus is voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder. DJ-ing BG 18:00 – 19:00 / DJ-ing SG 19:00 – 20:00 / DJ-ing G 20:00 – 21:00

Prijzen: Hele DJ cursus (10 lessen, mixing + scratching) € 75 Halve DJ cursus (5 lessen, scratching voor gevorderden) € 40
Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe ronde die start vanaf 6 februari.


Over de docenten

Franky Sticks rockt crowds in de clubs en festival en staat al meer dan 5 jaar bekend om zijn vermogen om turntablism in zijn sets te integreren.
Franky is ook lid van Rotterdams eigen Re: Freshed Orchestra.

Mo Jakob is een DJ gevormd door boombap en jazz. Door de sample-cultuur heeft hij meer genres leren ontdekken en zichzelf aangeleerd verschillende stromingen bij elkaar te brengen in zijn sets.
Hij is 3 jaar lang resident geweest bij Chips en heeft zijn eigen avond Concentric Circles waar storytelling vanuit de DJ centraal staat.