HIPHOPHUIS | Delftsestraat 19A | 3013 AD ROTTERDAM | 0104118371 | Info@hiphophuis.nl

Cursussen

Producing cursus

In samenwerking met DJ Optimus & TK van Signature Audio School biedt Hiphophuis vanaf januari een cursus producing aan. Tijdens deze cursus leer je de fijne kneepjes van het vak en ga je aan de slag met het ontwikkelen van een eigen geluid. Muziek maken is een kunstvorm, jezelf kunnen uiten is dan ook de uitdaging. Hoe combineer je verschillende stijlen binnen een nummer?! En wat is jouw handtekening? Bij de cursus producing werk je aan het toepassen en het vergroten en van je muzikale kennis.
De cursus is geschikt voor beginners, maar biedt ook veel voor gevorderde producers die hun studio skills wil verbeteren. De lessen geven je nieuwe inzichten en stellen je in staat om zelf het meeste te halen uit je eigen creativiteit. Onder begeleiding van de docenten werk je naar een eindpresentatie toe. Voor je het door hebt staan je eerste nummers in de steigers!

Elke week zoomen we in op verschillende onderwerpen:
Groove en drum / Programmering / Bas / Harmonie / Melodie / Mixing & sounddesign / Samenwerken en sampling

DJ Optimus en TK helpen jou spelenderwijs met het versterken van jouw handtekening. De algemene muziekleer is onderdeel van de cursus maar de focus zal vooral liggen op de praktijk. Deelnemers dienen tijdens de cursus zelf een laptop of tablet mee te nemen met daarop software zoals bijvoorbeeld: Ableton, FL Studio, Garageband, Logic, Cubase of Maschine.

Voor meer info of om aan te melden, mail programma@hiphophuis.nl onder vermelding van ‘Producing Cursus’. 

Prijs: Hele cursus (10 lessen): € 105,- / De cursus is op dinsdagavond. Beginners 18:00 -20:00 en Semi-gevorderden 20:00 – 22:00.


Over de docenten:

DJ Optimus is al jaren een vaste docent uit de HipHopHuis familie. Naast dat hij een doorgewinterde DJ is, heeft hij zijn strepen verdiend als producer. Hij initieerde samen met Rogier van Hout het label Fremdtunes, produceerde o.a. muziek voor de voorstelling Ruis van Conny Jansen en werkt als docent aan de TU delft en het Albeda College Muzikant/Producer.

TK geeft al ruim 20 jaar les in muziek en muziekproductie aan diverse scholen zoals Codearts en Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast zijn uitgebreide ervaring als docent componeerde hij muziek voor grote merken zoals L’oreal en Issey Miyake. Hij releasde op het label Darker than Wax en speelde als muzikant samen met Miko Weaver (ex- Prince & The Revolution gitarist).


Spoken word (Nederlands)

In de Spoken Word-serie van het HipHopHuis X Paginagroots X Derek Otte, ga je aan de slag met schrijven. Simpeler kunnen we het niet uitleggen. Gedurende 10 weken, neemt Derek Otte je mee op een tour langs verschillende manieren om jouw verhaal op papier te zetten en voor te dragen. Met behulp van verschillende Paginagroots-artiesten, die gastlessen zullen verzorgen, werk je toe naar het punt waarop je zelfstandig kunt performen. Tips, tricks, do’s, dont’s, kennis en kunde zijn de sleutelwoorden!

Voor meer info of om aan te melden, mail programma@hiphophuis.nl onder vermelding van ‘Spoken word, Nederlands’.


Over de docent:
Derek Otte (Rotterdam, 1988) schrijft versjes, verhalen en spoken word. Als docent Spoken Word is Derek sinds 2015 verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en van 2013 tot september 2017 was hij huisdichter bij radiozender FunX, waar hij wekelijks een poëtische nieuwscolumn had. In 2017 werd Derek verkozen en benoemd tot stadsdichter van Rotterdam (voor 2017 en 2018).

Spoken word (Engels)

In samenwerking met de Emmy Award-winning poet Black Ice biedt het HipHopHuis vanaf januari een Engelse Spoken Word cursus aan. Tijdens zijn cursus genaamd W.A.R. ga je in tien weken aan de slag met tekst en transformeer je deze naar je eigen performance. Black Ice neem je mee op reis waar sleutel elementen zoals kwetsbaarheid en eerlijkheid omgezet gaan worden naar kracht.

Waar je ook op je Spoken Word pad begeeft, of je nou beginner of gevorderd bent, W.A.R. neemt je me naar het volgende level.

Voor meer info of om aan te melden, mail programma@hiphophuis.nl onder vermelding van ‘Spoken word, Engels’.


Over de docent:
Met een Tony, Peabody en Emmy Award in zijn pocket kunnen we poet Black Ice gerust een titaan noemen. Hij tourde met The Roots, Floetry, Musiq Soulchild en Mary J Blidge en krijgt recognition voor zijn Poetry werk van bazen zoals Nas & Kendrick Lamar.