HIPHOPHUIS | Schiestraat 23 | 3013 AD ROTTERDAM | 0104118371 | Info@hiphophuis.nl

Cursussen


Amenti
Movemeant

Amenti Movemeant is een dans methode en filosofie ontwikkeld door Gil the Grid. Je kent hem misschien al wel van de experimental lessen die hij eerder gaf en door zijn titel als wereldkampioen experimental dans.

De Amenti Movemeant cursus bestaat uit 10 lessen waarin je in aanraking komt met de methode, we laten stijlen los en focussen ons op energie en intentie. Waar komt jouw natuurlijke bewegingstaal vandaan en hoe brengen we dit zo goed mogelijk tot uiting? De methode gaat uit van zeven lagen, waarvan we er veelal zes gebruiken, waar we van nature uit bewegen. In de cursus wordt aandacht besteed aan het gebruiken van je lichaam binnen deze lagen maar ook aan het theoretische stuk erachter. De lessen worden gegeven door verschillende dansers binnen Amenti Collective, om zo een breder scala aan inbreng en inzicht te geven.

Ben je op zoek naar mentale en fysieke uitdaging? Lessen zonder hokjes en grenzen? Dan is de Amenti Movemeant cursus zeker iets voor jou.

Voor meer info of om je aan te melden, mail programma@hiphophuis.nl onder vermelding van ‘Amenti Movemeant’. Amenti Movemeant is vanaf 3 april iedere dinsdag van 18:00 -20:00 in de Arena van het HipHopHuis.

Prijzen: Hele cursus (10 lessen): € 100,- / Halve cursus (5 lessen) € 60,-


Over de docenten:
Amenti Collective is een danscollectief dat kunst creëert om anderen te inspireren hun eigen roeping na te streven. Door het creëren van bewuste kunst, uitvoeringen en workshops wil Amenti Collective bewustzijn en creativiteit verspreiden. Het collectief bestaat uit een groep dansers met verschillende achtergronden die hun eigen stem en individualiteit hebben ontwikkeld.

 

DJ’ing cursus

Vanaf januari start de DJ-ing cursus bij het HipHopHuis. DJ Optimus gaat gedurende 10 weken aan de slag met de deelnemers. Samen wordt er toegewerkt naar een presentatie waarbij de deelnemers laten zien wat ze geleerd hebben. Wil je draaien op feesten, scratchen voor MC’s of meedoen aan DJ battles? Dan is het HipHopHuis de juiste plek voor jou om aan je droom te gaan werken.

Zowel beginners, ervaren DJ’s en pro’s komen aan hun trekken. Je wordt ingedeeld op niveau waarna er voor iedere deelnemer een plan van aanpak wordt gemaakt. Je weet dus precies wat er behandelt zal worden gedurende de cursus periode.

De beginners en semi-gevorderderden zullen vooral bezig zullen zijn met de basis mix en scratch technieken. Hoe plak je verschillende nummers aan elkaar, beatmatchen, beatmixen, de baby scratch, stab scratch en de transformer zullen zeker aan bod komen. Voor de gevorderden wordt er meer gekeken naar de specifieke doelstellingen van de deelnemers. Wil je leren beatjugglen, trick mixen of je scratch skills verbeteren?

Voor meer info of om je aan te melden, mail programma@hiphophuis.nl onder vermelding van ‘DJ-ing Cursus’. DJ-ing is vanaf 12 april iedere donderdag van 18:00 tot 21:00 uur te vinden in de Lounge area op de 1e verdieping van het HipHopHuis.

DJ-ing is onderverdeeld in 3 lessen: beginners, semi-gevorderden en gevorderden.
DJ-ing BG 18:00 – 19:00 / DJ-ing SG 19:00 – 20:00 / DJ-ing G 20:00 – 21:00

Prijs: Hele cursus (10 lessen): € 75,-


Over de docent:
DJ Optimus draaide/trad op tijdens festivals als Lowlands, Roskilde en Festival Mundial. Naast het geven van DJ lessen werkte Optimus onder andere samen met artiesten en theatermakers zoals: Prince Po, Conny Janssen Danst, Toots Thielemans, DJ Grazzhoppa, BNN, El da Sensei, The Proov en Lloyd Marengo. De muziek die hij en collega producers maken brengt hij samen met DJ Mace uit via het label Fremdtunes.

 

 

Spoken word (Nederlands)

In de Spoken Word-serie van het HipHopHuis X Paginagroots X Derek Otte, ga je aan de slag met schrijven. Simpeler kunnen we het niet uitleggen. Gedurende 10 weken, neemt Derek Otte je mee op een tour langs verschillende manieren om jouw verhaal op papier te zetten en voor te dragen. Met behulp van verschillende Paginagroots-artiesten, die gastlessen zullen verzorgen, werk je toe naar het punt waarop je zelfstandig kunt performen. Tips, tricks, do’s, dont’s, kennis en kunde zijn de sleutelwoorden!

Voor meer info of om aan te melden, mail programma@hiphophuis.nl onder vermelding van ‘Spoken word, Nederlands’. De cursus is op woensdagavond van 18:00 – 20:00 op de 1e verdieping.

Prijs: Hele cursus (10 lessen): € 105,-


Over de docent:
Derek Otte (Rotterdam, 1988) schrijft versjes, verhalen en spoken word. Als docent Spoken Word is Derek sinds 2015 verbonden aan de Hogeschool Rotterdam en van 2013 tot september 2017 was hij huisdichter bij radiozender FunX, waar hij wekelijks een poëtische nieuwscolumn had. In 2017 werd Derek verkozen en benoemd tot stadsdichter van Rotterdam (voor 2017 en 2018).