×

News

Jungle Boogie serie op Open Rotterdam

De eerste repetities van Jungle Boogie zijn achter de rug en het belooft een spectaculaire parade te worden. Jungle Boogie is een Rotterdams collectief van hoogvliegers uit de urban danswereld die een unieke bijdragen gaan leveren aan het Zomercarnaval. De parade staat in het tekenen van de jungle en door verschillende dieren uit te beelden wordt het verhaal verteld.

Aan de basis van dit project staan twee professionele dansers uit Rotterdam, Remses Rafeala en Rajiv Bhagwanbali. Nadat zij jaren het Zomercarnaval bezochten, is het hen opgevallen dat er een belangrijk onderdeel ontbrak. De vertegenwoordiging van de Nederlandse urban danswereld. De afgelopen decennia is de urban danswereld enorm gegroeid. Crews en dansers van Nederlandse bodem spelen een groter rol, zowel internationaal als nationaal. Door de parade willen zij het stigma van plat vermaak van zich afschudden en een kwalitatief hoogstaande act neerzetten die een nieuwe impuls aan de optocht geeft.

De komende tijd zal Open Rotterdam aandacht aan hen besteden via een documentaire reeks. De eerste aflevering staat reeds online, check hem hier.