HIPHOPHUIS | Schiestraat 23 | 3013 AD ROTTERDAM | 0104118371 | Info@hiphophuis.nl

News

Overvol HipHopHuis programma tijdens IBE

Afgelopen weekend was het in Heerlen weer tijd voor The Notorious IBE festival. Elk jaar wordt Heerlen drie dagen lang omgetoverd tot Hiphopstad. Het festival, dat van origine Rotterdamse roots heeft, bestaat al sinds 1998 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste Hiphopdansevents ter wereld. Ook het HipHopHuis heeft met verschillende partijen bijgedragen aan een overvol programma.

In poppodium De Nieuwe Nor was zaterdag de hele dag ruimte voor workshops en battles. Zo startte Return of the Bgirl de dag met een masterclass met twee vrouwelijke topdansers van de legendarische crew Just for Rockers uit Frankrijk. Onder leiding van Bgirl Hurricane en Freaky G werden de dansers opgewarmd voor de cyphers.

Ook liefhebbers van Dancehall konden hun hart ophalen in De Nieuwe Nor. Met internationale gasten zoals Sir Ledgen (Jamaica), CraigBlackEagle en DJ MadBwoy was Cypher 3 voor het eerste sinds het bestaan van IBE dé plek die in het teken stond van de populaire dans- en muziekstroming uit Jamaica.

’s Avonds werden Locking & Waacking dansers aan elkaar gekoppeld in de Funk budies battle van House of Vineyard. Op zondag namen de HipHopKingz Cypher 2 over met 3on3 HipHop battle. Zowel op zaterdag als zondag poseerde huisfotograaf Stacii Samidin zijn Societies in The Gallery.

De Nieuwe Nor werd tijdens het zaterdagprogramma zeer goed bezocht. Het bezoek van alle dansers, DJ’s, docenten en juryleden uit de hele wereld gaf het event een terecht internationaal karakter. Het HipHopHuis bedankt alle samenwerkingspartners voor hun bijdrage aan het festival.