HIPHOPHUIS | Schiestraat 23 | 3013 AD ROTTERDAM | 0104118371 | Info@hiphophuis.nl

News

HipHopHuis x Museum R’dam: Talk the Talk #1

In samenwerking met Museum Rotterdam programmeert het HipHopHuis in 2017 de talkshow Talk The Talk met elke editie verschillende inspirerende gasten. Aanleiding is een nieuwe tentoonstelling van het museum over Rotterdamse vrouwen die vanaf 18 februari te zien zal zijn. Met aandacht voor de vrouwen van vroeger – van politici, zangeressen tot huisvrouwen – naar the women of 2017 die hun stempel op Rotterdam drukken zoals schrijfster Effie Tromp maar ook HipHopHuis very own’ Aruna Vermeulen.

Cultureel ondernemer Stephanie Afrifa host de drie talkshows. Gasten voor de 1e talkshow op 12 maart zijn actrice Yootha Wong Loi Sing, zangeresSabrina Starke en de jonge singer/songwriter Lady Shaynah. Yootha werd voor haar eerste film ‘Hoe Duur Was de Suiker’ al genomineerd voor een Gouden Kalf. Sabrina is net als Yootha heel erg Roffa stond in het Apollo Theater in New York, won diverse Edisons en brengt al jaren succesvol muziek uit. Zangeres Lady Shaynah was winnaar van de Music Matters Award, bracht haar EP Dare uit en stond met haar band op verschillende podia in het land.

Stephanie: “Ik ga met Yootha, Lady Shaynah en Sabrina in gesprek over hoe Rotterdam centraal staat in hun life journey. Hoe ze de trials en tribulations de baas zijn en de indruk die ze (willen) achterlaten bij jonge vrouwen. Wat voor invloed hebben hun eigen spots in de stad gehad op wie ze nu zijn? ”

Waarom je moet komen? Als je het dope vindt om geïnspireerd te worden door mooie verhalen. Als Roffa in je hart zit. Omdat je brandende vragen hebt die je moét stellen. En ja, dan maakt het natuurlijk niet uit of je man of vrouw bent, Talk the Talk is voor everybody!

Muziek is er tijdens de talkshows van DJ’s Aisek en Evelyn Rae van de Rotterdamse clubnight STIR it up. Xaviera Altena maakte voor iedere editie de illustraties.

Tickets voor de talkshow zijn € 7,50, maar met de event flyer die binnenkort o.a. bij het HipHopHuis ligt krijg je 50% korting en kost het je nog maar € 3,75. Dat geldt trouwens ook voor studenten en CJP pashouders.

Talk the Talk
Eerder organiseerde het HipHopHuis al talkshow Talk the Talk tijdens het Yo! MTV Raps inspired festival Beyond the Beat met oa DJ Jazzy Jeff, maar vorig jaar ook in samenwerking met het Stedelijk Museum, het Rotterdamse REC. Festival en de Rotterdamse Schouwburg. Altijd met toffe gasten, een publiek dat meepraat en na afloop inspiratie for days.

Talk the Talk #1
Locatie: Museum Rotterdam, Rodezand 26, achter het stadhuis bij de Meent
Time: 14:30-17:00
Prijs:€ 7,50 / €3,75 voor studenten, CJP pashouders of via de eventflyer

#powertothepeople