HIPHOPHUIS | Delftsestraat 19A | 3013 AD ROTTERDAM | 0104118371 | Info@hiphophuis.nl

News

15 jaar HipHopHuis

Zaterdag 9 september, vierde het Rotterdamse HipHopHuis zijn 15-jarig bestaan. Deze energieke community is sinds 2002 uitgegroeid tot een gevestigde broedplaats voor creatieve jongeren die dagelijks met hiphopmuziek, dans, poetry of street art bezig zijn. Er waren diverse feestactiviteiten in het HipHopHuis en tijdens de Rotterdamse Uitdagen.

DJ en kunstenaar Franky Sticks nam voor de gelegenheid Operator Radio over. Met interessante gasten en gerenommeerde Rotterdamse DJ’s bliktte hij terug op 15 jaar HipHopHuis. Onder meer Rockid, Winne & Alee Rock, Cutnice, Mario & Tyrone van 45Live en Aisek kwamen langs gedurende de dag. Daarnaast nam Franky ook Perron onder handen met een speciaal jubileum-artwork.

Het nieuwe lesseizoen, dat op 11 september starte, werd tijdens de verjaardag geopend met twee workshops, en de mediatheek, die verbouwd is tot een gezellige huiskamer, wordt geopend met een talkshow en bijpassende zoete traktaties van Lof der Zoetheid.

Na 17.00 uur ging het feestje verder op de Rotterdamse Uitdagen. Op het Schouwburgplein liet 010 Says It All zien waarom Rotterdam spoken word capital is. Stadsdichter Derek Otte droeg zijn gedicht ‘Hooray’ voor wat hij speciaal voor het jubileum geschreven heeft. Vanaf 18.00 was er een blockparty in de hal van de schouwburg met de dansbattle Bring The Noize. De beste hiphopdansers gingen de strijd met elkaar aan op de beats van Don Dev. Pdog ging naar huis met de hoofdprijs van € 300,-.